Omakase, z języka japońskiego „Zostawiam wybór Tobie” to prawdziwy wyraz zaufania do osoby
przygotowującej posiłek. Sformułowanie używane w restauracjach serwujących sushi i japońską
kuchnię zyskuje coraz większą popularność w Polsce. Już od tej soboty, również w porze lunchu,
w restauracji Nobu będzie można spróbować wyjątkowej selekcji czterech dań w formie
niespodzianki przygotowanych przez szefa kuchni – Yannicka Lohou. Lunch Omakase dostępny
będzie w soboty i niedziele w cenie 190 złotych.

Popularna i chętnie odwiedzana warszawska restauracja Nobu dostosowuje się do obecnej sytuacji
panującej w kraju. W odpowiedzi na niesłabnące zainteresowanie gości, otwiera dodatkowo swoje
podwoje w każdą niedzielę, a w pozostałe dni wydłuża godziny funkcjonowania, startując wcześniej.
Ponadto, w związku z panującymi restrykcjami goście mają od teraz możliwość dokonania rezerwacji
stolika na godzinę przed przyjściem.
Wachlarz możliwości kulinarnych i okazji do odwiedzenia lokalu jest zatem bardzo szeroki, a dbałość
marki o wszystkie zasady bezpieczeństwa i higieny pozwala gościom czuć się w eleganckiej przestrzeni
Nobu swobodnie i bezpiecznie.

KUNSZT SZEFA KUCHNI NOBU WARSAW
Urodzony w Bretanii we Francji Yannick Lohou od dziecka pasjonuje się kulinarnym światem. Po
ukończeniu szkoły kulinarnej w Tregunc Lycee Saint Marc w 1997 roku miał okazję pracować w wielu
francuskich restauracjach, a następnie podróżować i zdobyć bezcenne międzynarodowe doświadczenie,
między innymi w USA i Rosji. Podczas swojej kariery zawodowej, miał szczęście poznać i pracować z
Nobu Sanem oraz Szefem Herve Courtot, którzy nauczyli go skromności, dyscypliny i szacunku. Kunszt i
niesamowity smak jego dań od lipca można podziwiać w warszawskiej restauracji Nobu. Wieloletnie
doświadczenie, wybitna finezja i zdobyta renoma w kulinarnym świecie stanowią twarde argumenty na to,
że oddanie się w jego ręce podczas wizyty w Nobu staje się niezapomnianym przeżyciem.

LUNCH OMAKASE
Koncepcja restauracji Nobu oparta jest na nowatorskiej kuchni szefa Nobu Matsuhisy odznaczającej się
wykorzystaniem produktów wysokiej jakości, wyjątkowymi kolorami i konsystencją – to klasyczna kuchnia
japońska stworzona ze składników pochodzących z Ameryki Południowej. Posiłek w stylu Omakase
pozwala gościom na spróbowanie wyjątkowych i najlepszych dań, które w danym momencie może
zaoferować szef kuchni. To świetna propozycja dla osób niezdecydowanych lub takich, które nie miały
dotychczas styczności z japońską kuchnią.
Lunch Omakase, który w ten weekend wprowadzamy w Nobu to trzydaniowy lunch z deserem, którego
skład jest zagadką dla gości do ostatniego momentu. Wywodzący się z kulinarnej tradycji japońskiej
sposób przygotowania potraw jest niezwykłą okazją do skosztowania tego, co jest w Nobu najlepsze.

Serwowane przez nas dania będą się zmieniać w zależności od sezonowości i dostępności najlepszych
produktów – mówi Yannick Lohou, szef kuchni Nobu Warsaw.
Lunch Omakase proponowany przez Nobu stanowi niemałą atrakcję i swego rodzaju przeżycie kulinarne
polecane każdemu. Dania w całkiem nowej odsłonie lub na bazie charakterystycznych klasyków z menu,
takich jak legendarny czarny dorsz z aksamitnym sosem miso, sashimi „New Style” przypiekane olejem
sezamowym czy sushi i rollsy z najwyższej jakości owoców morza, zaspokoją apetyt nawet najbardziej
wymagających gości.

Lunch Omakase jest dostępny dla gości od 12:00, w każdą sobotę i niedzielę.