Magazyn biznesowy "Fast Company" 13 lutego ogłosił swój coroczny ranking "Najbardziej innowacyjnych firm 2017 roku", wyróżniając w ten sposób wiodące na rynku przedsiębiorstwa oraz nowicjuszy, którzy reprezentują najlepsze przykłady firm pracujących nad rozwojem przełomowych innowacji. GoEuro znalazło się na 5 miejscu wśród 10 Najbardziej innowacyjnych firm na świecie w branży turystycznej. Doceniono przede wszystkim umiejętne łączenie różnych środków transportu - kolejowego, autokarowego oraz lotniczego - w jednej wyszukiwarce.

Zestawienie "Najbardziej innowacyjnych firm 2017 roku" magazynu "Fast Company" to dogłębne i znaczące w świecie biznesu opracowanie. W celu stworzenia aktualnej listy reporterzy "Fast Company" przyjrzeli się tysiącom przedsiębiorstw na całym świecie. Umożliwiło im to zidentyfikowanie najbardziej znaczących innowacji ostatniego roku oraz prześledzenie wpływu tych inicjatyw na biznes, przemysł i szeroko pojętą kulturę. W poprzednich edycjach wyróżnione zostały takie firmy, jak choćby Airbnb czy Uber. W tym roku dostrzeżono - obecne już również w Polsce - GoEuro.

Tworząc sposób na łatwe i szybkie planowanie podróży, GoEuro daje podróżnym możliwość wyszukiwania połączeń kolejowych, autokarowych i lotniczych z/do dowolnego miejsca z uwzględnieniem nawet małych miasteczek i wsi na terenie Europy. Produkt dostępny jest także jako aplikacja na smartfon, odpowiadając na potrzeby podróżnych bez względu na miejsce, w którym się znajdują, oraz informacje, jakich potrzebują.

Co ważne dla polskich użytkowników, GoEuro dostępna jest w języku polskim pod adresem www.goeuro.pl, a zakup biletów możliwy jest w złotówkach. Firma aktywnie pracuje nad integracją największych przewoźników oferujących połączenia autobusowe, kolejowe oraz lotnicze na terenie naszego kraju.

Robert Safian, redaktor i dyrektor zarządzający "Fast Company", przyznał: "Cieszę się, iż mogę przywitać GoEuro w klasie dynamicznych, inspirujących firm z całego świata".

Dyrektor generalny (CEO) i założyciel GoEuro, Naren Shaam odpowiedział na tę wiadomość: "To dla mnie wspaniały dowód uznania po ponad trzech latach intensywnej pracy w łączeniu każdego poszczególnego miejsca na mapie za pomocą jednego kliknięcia. Jesteśmy bardzo dumni z faktu, iż znaleźliśmy się na najwyższej pozycji jako najbardziej innowacyjna europejska firma w branży turystycznej".

Wydanie magazynu "Fast Company" zawierające ranking "Najbardziej innowacyjne firmy 2017 roku" (marzec 2017) dostępne jest pod adresem: www.fastcompany.com/MIC.

Druskienniki – ulubione miejsce Józefa Piłsudskiego

DRUSKIENNIKI - to największe i jedno z najpiękniejszych uzdrowisk litewskich. Uzdrowisko czynne jest cały rok, znajduję się na południu Litwy, 60 km od granicy Polski, w środku największego kompleksu leśnego na Litwie. Miasto Druskienniki otoczone jest niezniszczalną przyrodą, miejscami jeszcze dziewiczą.      więcej>>

KIEJDANY (Kedainiai) – SIEDZIBA RADZIWIŁŁÓW

Litwa to nie tylko Wilno, Druskienniki, parki narodowe i inne często odwiedzane przez polskich turystów miejsca. Na Litwie jest wiele miejsc o niezwykle ciekawej historii, które również warte są odwiedzenia. Do takich miejsc należą np. Kiejdany. Położone nad Niewiażą Kiejdany to jedno z najstarszych miast Litwy wspominane w kronikach Długosza. Kiejdany znajdują się w odległości ok. 60 km od Kowna i 150 km od Wilna.

Artykuły wybrane losowo

Uganda – prawdziwa perła Afryki

ANNA KRYPA
www.comeann.com

<< Wędrówka po tajemniczych Górach Księżycowych, spotkanie oko w oko z gorylami górskimi i jeden z najbardziej ekscytujących raftingów na świecie – to wszystko i znacznie więcej czeka na każdego podróżnika odwiedzającego Ugandę. Ten fascynujący kraj zaskakuje bogactwem przyrody i wspaniałymi krajobrazami. W jego tropikalnych lasach gdzieś zza mgieł wyłaniają się sylwetki dzikich zwierząt, które zdają się być praktycznie na wyciągnięcie ręki. >>

Hamburg – metropolia na wodzie

Magdalena Ciach-Baklarz

W tej charyzmatycznej i gwarnej metropolii z przepięknymi jeziorami położonymi w samym jej sercu działa prężnie olbrzymi port zapewniający jej bogactwo. Hamburg zawsze był i do dziś jest wolnym miastem, tak kulturowo, jak i obyczajowo i politycznie. To tu żyją najszczęśliwsi mieszkańcy Niemiec, choć z drugiej strony to podobno najmniej niemiecki ośrodek w kraju.Warto sprawdzić, jak dziś wygląda dawne centrum handlu należące do Hanzy.

Zobaczyć Izrael

MAGDALENA ZDRENKA

Izrael to wciąż miejsce mistyczne. Jego bogata kultura nierozerwalnie łączy się z ogromnym znaczeniem religijnym. Jednak ten kraj posiada również urokliwe plaże, sprzyjający klimat i ciepłe morze. Podróż w te strony jest więc idealnym połączeniem wyprawy śladami korzeni wielkich monoteistycznych religii świata z błogim wypoczynkiem w promieniach słońca.

Według Żydów to Bóg podarował im krainę, w której mieli zamieszkać, ich ziemię obiecaną. Przez wieki istnienia narodu szczęście nie sprzyjało losom państwa izraelskiego. Jego tereny były obszarem targanym konfliktami, przechodzącym z rąk do rąk. Od lat też miejsce to fascynowało wszelkiego rodzaju artystów. Wyprawę do Ziemi Świętej podjął przecież nawet nasz słynny poeta Juliusz Słowacki. Dziś sami możemy się przekonać, jak wielka siła przyciągania tkwi w Izraelu.