Wolisz stek, sushi, teppanyaki, tapas, kuchnię francuską, azjatycką, włoską czy brazylijską, a może różnorodny bufet lub wielodaniowe menu à la carte? Restauracje na pokładach statków Norwegian Cruise Line oferują różnorodności kulinarne, które zaspokoją gusta każdego naszego gościa

 

Od czterodaniowego posiłku z butelką przedniego wina w jednej z głównych restauracji lub we własnym apartamencie, po egzotyczne smaki czy hamburgera prosto z grilla na pokładzie: Norwegian Cruise Line daje swoim gościom swobodę wyboru i elastyczność typu „Freestyle Dining”. Każdego dnia goście mogą decydować kiedy, gdzie i z kim chcieliby zjeść posiłek, oraz rozkoszować się jednym z 27 dań do wyboru. Poza głównymi salami restauracyjnymi, dostępnymi w cenie rejsu, wszystkie nasze statki oferują restauracje tematyczne, gwarantujące wyjątkowe przeżycia kulinarne.

 

Nasza linia współpracuje z kilkoma najbardziej znanymi szefami kuchni ze Stanów Zjednoczonych, oferując swoim gościom niezwykłe doznania smakowe. Szef Kuchni Iron, José Garces, stworzył menu Bayamo, gdzie podaje się jego wersję nagradzanych andaluzyjskich tapas oraz gdzie funkcjonuje bistro z kuchnią europejską, inspirowaną Ameryką Łacińską. W Jimmy Buffet’s Margaritaville at Sea serwuje się przekąski i burgery w towarzystwie karaibskiej muzyki, natomiast na pokładzie Norwegian Escape zespół Pubbelly Group, mający swą siedzibę w Miami, prowadzi restaurację Food Republic. W tych stworzonych według nowego pomysłu restauracjach goście mogą za pomocą iPada z łatwością zamawiać niewielkie dania, zainspirowane światową kuchnią. Ponadto Amerykańska Federacja Kulinarna przeszkoliła i świetnie przygotowała załogę kuchni w ramach programu inwestycyjnego The Norwgian EdgeTM. Wszystko po to, aby cała nasza flota oferowała taki sam wysoki standard.

 

Norwegian Cruise Line oferuje również komputerowy system informatyczny do zarządzania stolikami w salach restauracyjnych. Na płaskich ekranach goście mogą sprawdzać dostępność stolików w każdej sali restauracyjnej oraz czas oczekiwania na stolik w każdej restauracji na statku. Jeżeli w danym momencie nie ma wolnego stolika, każdy z gości może zabrać ze sobą pager, który w każdym miejscu na statku powiadomi ich o zwolnieniu się stolika w restauracji.

 

W ramach Premium All Inclusive opłata za rejs obejmuje wszystkie napoje oraz napiwki.