28 października w Warszawie odbyła się gala podsumowująca Forum Rynku Gastronomicznego „Food Business Forum 2014. W jej trakcie rozstrzygnięto także konkurs „Food Business Awards 2014”, w którym Qubus Hotel Głogów zdobył wyróżnienie za najlepsze menu.  

Konkurencja organizowana jest już po raz 3 i obejmuje 14 kategorii. Jej celem jest promocja najlepszych firm i lokali gastronomicznych w Polsce oraz kształtowanie pozytywnego wizerunku tej branży na krajowym rynku. W tym roku do konkursu zgłoszonych zostało 170 obiektów gastronomicznych. Wyłoniono 14 zwycięzców, a 28 lokali otrzymało prestiżowe wyróżnienia. W tym gronie znalazł się także Qubus Hotel Głogów, który nominowano do nagrody głównej za najlepsze menu. Propozycja potraw firmowana przez hotel jest jesienną, sieciową ofertą gastronomiczną, która obowiązuje we wszystkich 14 restauracjach Qubus Hotel.
– Bardzo cieszymy się z wyróżnienia, to dla nas znak, że proponujemy w karcie menu naprawdę oryginalne, wysokiej jakości potrawy. Jest ono zresztą od lat doceniane zarówno prze gości hotelowych jak i mieszkańców Głogowa. Co roku naszą restaurację odwiedza bowiem ponad 6,000 osób. Wyróżnikiem karty jest też z pewnością umiejętność wykorzystania produktów sezonowych oraz to, że jej kreatorami są najlepsi kucharze w całej sieci. Dodatkowym atutem jest również to, że Szef Kuchni w Qubus Hotel Głogów zdobył w tym roku mistrzostwo Polski w barbecue, a na początku 2014r. nasza restauracja przeszła designerski lifting – mówi Mariusz Kaczmarski, Dyrektor hotelu.
W wyróżnionej karcie znajdują się takie specjały, jak soczysty stek z Angusa podany na gorącej sałacie ze szparagów, czerwonej cebuli i bekonu, serwowany z pieczonym ziemniakiem i czosnkowym twarogiem, zupa z czerwonej soczewicy z dodatkiem pieczonego łososia i nutą aromatycznej kolendry czy śledź marynowany w zalewie kaszubskiej, zawijany z cebulą, marchewką i korniszonem, podany z sałatką ziemniaczaną z prażonym bekonem.  
– Podsumowując, nasza restauracja to nie tylko dania A’la carte, ale również wyselekcjonowane i indywidualnie dobierane do potrzeb potrawy. Naszych gości staramy się cały czas zaskakiwać zarówno niebanalnym wyglądem jak i doborem smaków w daniach. Nasze pozytywne referencje są tego idealnym przykładem. Coraz częściej też goście wybierają naszą restaurację na organizację przyjęć okolicznościowych takich jak wesela, chrzciny czy komunie. W tym momencie skorzystać można także ze specjalnej oferty spotkań świątecznych. Po raz drugi organizujemy też sylwestra, w tym roku będziemy bawić się w stylu western city. Dynamicznie rozwija się również nasza oferta cateringowa, w której ogromną popularnością cieszą się tzw. finger food. Są to małe, eleganckie potrawy na tzw. jeden kęs, które wyglądają jak kulinarne mini arcydzieła. Oprócz normalnych dań, proponujemy również ponad 60 mini potraw, zarówno słonych jak i słodkich – dodaje Mariusz Kaczmarski.