Casa Cook Kos, drugi obiekt w nowej sieci lifestylowych hoteli Thomas Cook, jest już otwarty i dostępny w ofercie Neckermann Podróże. Od szczegółów dotyczących kuchni, poprzez aranżację wnętrza aż do otoczenia hotelu, połączonych z serdeczną obsługą, stworzono koncepcję ukierunkowaną na spełnienie wymagań współczesnych, świadomych konsumentów. Slow living, poczucie wspólnoty, sztuka celebrowania wspólnych chwil to wartości, które przyświecały twórcom projektu

 

Casa Cook Kos w Marmari to już drugi po Casa Cook Rhodos obiekt lifestylowej marki należącej do grupy Thomas Cook. Casa Cook stworzono w celu zapełnienia niszy w branży turystycznej: butikowych nadmorskich resortów spełniających potrzeby nowej generacji niezależnych turystów. Pozycjonowana jako premium, marka Casa Cook adresowana jest do zamożniejszych turystów zainteresowanych modą, designem, ale też przede wszystkim zachowaniem równowagi między pracą a życiem osobistym i szukających autentycznych przeżyć. Ten oferujący 100 pokoi resort został zbudowany na podstawie indywidualnego projektu, w którym przytulne strefy relaksu zapewniające prywatność wypoczynku są równie istotne, jak wspólne przestrzenie wzmacniające poczucie wspólnoty.

 

– Wyróżnikiem Casa Cook jest niepowtarzalność, którą odkryjemy tu zarówno w unikalnym designie, aranżacji przestrzeni, wyszukanej kuchni, ale też w panującej tu atmosferze. Cieszymy się, że już kolejny obiekt tego typu możemy zaoferować polskim klientom – mówi Efe Türkel, zastępca prezesa Neckermann Podróże. – To hotele i forma wypoczynku kierowana do osób otwartych na spotkania z innymi, poszukujących autentycznych doznań związanych z lokalną kulturą, szukających czegoś innego niż typowe wakacje all inclusive – dodaje.

 

CELEBROWANIE ŻYCIA – KLUB PLAŻOWY „TO KIMA”

 

W Casa Cook stworzono liczne miejsca dla gości i mieszkańców wyspy, w których mogą zjeść wspólny posiłek lub się zrelaksować. Zainspirowany starożytną grecką ideą „parea“ – celebrowaniem spotkań – Klub Plażowy stanowi serce hotelu. Nazwany „To Kima” (po grecku „fala”) to pełne relaksu miejsce spotkań, w którym od rana do późnej nocy zawsze coś się dzieje. Koncepcja restauracji „od pola do stołu” jest opatrzona sygnaturą korfijskiego włoskiego szefa kuchni Ettore Botrini, właściciela trzech wielokrotnie nagradzanych restauracji Etrusco Corfu, w tym wyróżnionej gwiazdką Michelin Botrini’s Athens i jej filii Botrini’s Rhodes. Na potrzeby Casa Cook Botrini i szef kuchni Michalis Chondrompilas stworzyli proste, choć nie mniej kreatywne dania promujące produkty z wyspy, o wyrazistych śródziemnomorskich smakach: od tagliaty z tuńczykiem i grillowaną cykorią do domowego makaronu z pomidorami confit i greckim salami. Serwowane w stylu meze posiłki przyrządzane są ze świeżo zebranych produktów sezonowych dostarczanych z pobliskich upraw ekologicznych.

 

SLOW LIVING – DLA CIAŁA I DUCHA

 

‎Wyróżnikiem Casa Cook Kos jest bogata oferta relaksu i zwiedzania. Obok siłowni wyposażonej w najnowocześniejszy sprzęt NOHrD, na malowniczym dziedzińcu goście mogą uczestniczyć w odbywających się tu dwa razy dziennie zajęciach jogi. Casa Cook został tak zaprojektowany, aby móc poczuć atmosferę tego miejsca. Przygoda rozpoczyna się już na plaży, gdzie można uprawiać paddleboarding, kitesurfing i windsurfing, jak również udać się na konną przejażdżkę i poznać naturalny krajobraz wydm. Prywatne i grupowe przejażdżki terenowe odbywają się codziennie rano i o zachodzie słońca. Wycieczki łodzią motorową na sąsiednie wysepki lub wzdłuż wybrzeża, startują z hotelowego molo. Goście, którzy chcą odkryć bogactwo tajemnic wyspy: od zacisznych tawern ukrytych wśród gór odwiedzanych przez lokalnych mieszkańców do dzikich plaż, do których wiodą offroadowe szlaki, mogą skorzystać z wycieczek indywidualnych.

 

Casa Cook Spa, na które składa się zadaszony basen, trzy pokoje zabiegowe, sauna z widokiem na malowniczy dziedziniec i okryty kopułą hammam to niezwykłe miejsce łączące starożytne i nowoczesne tradycje z naturalnymi produktami. Oprócz pełnej palety zabiegów, hotel oferuje także warsztaty tworzenia olejków do aromaterapii i produktów z wykorzystaniem ziół uprawianych w hotelowych ogrodach.

 

WAKACYJNY AZYL – POKOJOWY HOTEL

 

Każdy z pięciu typów pokoi w Casa Cook Kos – od dwuosobowych z tarasem lub werandą do apartamentów willowych z dwiema sypialniami, prywatnym basenem i ogrodem – zaprojektowano jako prywatne przestrzenie. Króluje w nich stylowa prostota zapewniana przez ciepły, pełen charakteru wystrój z elementami luksusu. Nie ma tu krzykliwych czy też niepotrzebnych elementów, a minimalistyczne meble w modernistycznym stylu z połowy stulecia i drobne detale, takie, jak bakelitowe wyłączniki światła czy ręcznie plecione koszyki zwiększają odczucie, że przestrzeń tę zaprojektowano w sposób przemyślany i z dbałością o szczegóły. Darmowe Wi-Fi, materace COCO-MAT i bezprzewodowe głośniki Marshall to tylko niektóre z elementów wyposażenia każdego pokoju. Goście, którzy zakochają się w eklektycznych wnętrzach Casa Cook z radością odkryją, że mogą zakupić wiele z dekoracyjnych przedmiotów takich jak koszyki, miski, poduszki czy hamaki w znajdującym się w hotelu sklepie typu concept store.

 

Hotel Casa Cook Kos jest dostępny w letniej ofercie Neckermann Podróże. Cena noclegu ze śniadaniem w zależności od sezonu wynosi od 480 zł od osoby.