Qubus Hotel wprowadził do oferty menu śniadaniowego świeżo wyciskane soki pomarańczowe. Dostępne są one w trzech obiektach, w Gdańsku, Krakowie oraz Legnicy.

– Świeżo wyciskane soki zostały wprowadzone do naszego menu pod koniec grudnia 2014 roku. Już teraz obserwujemy wyraźne zainteresowanie tą nowością. Goście samodzielnie wyciskają soki za pomocą specjalnego urządzenia. Codziennie, w jednym hotelu, korzystają oni nawet z 10 kg najlepszych odmian pomarańczy. Obecnie trwa sezon na te owoce. To właśnie teraz pomarańcze są najsłodsze i najsmaczniejsze, dlatego też mogą stać się atrakcyjnym urozmaiceniem śniadaniowego menu – mówi Joanna Łuczyńska-Reczek  Specjalista ds. Restauracji w sieci Qubus Hotel.
Świeżo wyciskane soki  są idealnym dopełnieniem zbilansowanej diety. Pomarańcze stanowią źródło błonnika, a także witamin z grupy C oraz B. Owoce te zawierają również potas, który jest niezbędny do właściwego funkcjonowania pracy serca.  
Dzięki zawartości cennych witamin i mikroelementów świeżo wyciskane soki stanowią zdrowe dopełnienie szerokiej oferty śniadaniowej.
Qubus Hotel codziennie serwuje swoim Gościom ponad 100 produktów na śniadanie. Wśród nich znajdują się m.in. własnoręcznie wypiekane chleby, świeże produkty sezonowe oraz regionalne sery i wędliny przygotowywane według tradycyjnych receptur.