Szef Kuchni Uroczyska Siedmiu Stawów – Tomasz Połom został nagrodzony przez Gault&Millau wyjątkową nominacją w kategorii Młody Talent. Wydarzenie miało miejsce podczas uroczystej gali – premiery II edycji prestiżowego „żółtego przewonika” Gault&Millau 2016. Ta prestiżowa publikacja jest wyróżnieniem dla najlepszych restauracji i hoteli, które mogą pochwalić się wyjątkową kuchnią oraz autorskim menu. Uroczysko Siedmiu Stawów otrzymało 14,5 punktów, może się więc szczycić dwiema czapkami.


Jak mówi Tomasz Połom: „Tak ważne gastronomiczne wyróżnienie jest ukoronowaniem naszych codziennych starań. Kuchnia w Uroczysku zajmuje bardzo istotne miejsce. Stanowi ona wyraz naszego holistycznego podejścia do zdrowia i dobrego samopoczucia gości, którzy oczekują najwyższej jakości. Dlatego bazuje na naturalnych składnikach i sezonowych produktach ale też zawsze jest okraszona nutą artyzmu i wysublimowanych połączeń smakowych”.

Menu Uroczyska bogate jest w wysokiej jakości produkty, które umożliwiają regenerację organizmu oraz wzmocnienie sił witalnych. Goście mogą zamawiać także potrawy fit lub bezglutenowe, których dopełnieniem są wzmacniające koktajle i napoje warzywno-owocowe.

Uroczysko Siedmiu Stawów to luksusowy hotel, położony w Goli Dzierżoniowskiej, niedaleko Wrocławia. Na każdym kroku można tu poczuć niepowtarzalną atmosferą XVI-wiecznego zamku, którego wnętrza urządzono w eleganckim, nowoczesnym stylu, przy zachowaniu unikatowych, historycznych elementów architektury. We wnętrzach odrestaurowanego zamku znajduje się pierwsze w Polsce SPA by L’Occitane, stworzone we współpracy z uznaną, francuską marką kosmetyczną.