W tym roku to kulinarne wydarzenie odbędzie się już po raz siódmy. Wzorem poprzednich edycji, ostatni etap eliminacji zwieńczy elegancka kolacja na warszawskim Służewcu.

Organizatorzy rozpoczęli pracę nad selekcją restauracji, spośród których najlepsza dwunastka zaprezentuje swoje specjały na gali finałowej. 27 września, na Torze Wyścigów Konnych Służewiec stanie potężna konstrukcja, mieszcząca salę restauracyjną dla tysiąca gości, a także zaplecze z infrastrukturą, pozwalającą na przygotowanie potraw przez kulinarne zespoły.

Te, pod wodzą szefów kuchni, przyrządzą na żywo popisowe przystawki, dania główne i desery, które po degustacji ocenione zostaną przez zgromadzonych smakoszy. Formuła konkursowa zakłada 3 miejsca na podium w każdej z trzech wymienionych kategorii.

Noble Concierge już teraz zbiera zgłoszenia zespołów restauracyjnych z całego kraju. W ramach wstępnych eliminacji będą one testowane przez powołaną komisję zarówno pod kątem harmonii smaków w potrawach, jak i jakości obsługi, wystroju wnętrz i innych czynników, które składają się na atrakcyjność miejsca. W finale, do którego kwalifikują się najlepsi, decyduje już tylko menu, od dwóch lat dodatkowo, poza głosowaniem publiki, oceniane jest przez jury profesjonalne. Najlepiej skomponowane otrzyma specjalne wyróżnienie, które w ubiegłym roku sygnowali: Paweł Oszczyk, Adam Chrząstowski, Constant-Michel Labarre, Jerzy Pasikowski, Kurt Scheller i Adam Woźniak.

więcej informacji na: www.noblenight.pl
kontakt dla restauracji: Aleksandra Mizińska, aleksandra.mizinska@nobleconcierge.pl, 695 955 846