Hubert Chołociński, specjalista z 10-letnim stażem w hotelarstwie i gastronomii, dołącza do Vienna House Andel’s Cracow i odpowiada za działania operacyjne hotelu.

 

Hubert Chołociński koordynuje pracę recepcji, housekeepingu i działu gastronomii. Jednym z jegogłównych wyzwań jest wzmocnienie rozpoznawalności marki restauracji Mavericks na lokalnym rynku.

 

„Widzę bardzo duży potencjał na krakowskim rynku dla restauracji takich jak Mavericks. Myślę, że Polacy otworzą się na lokale gastronomiczne zlokalizowane w hotelach – to trend, któryniebawem dojdzie i do Polski, a który obserwowałem w Wielkiej Brytanii.” – mówi Hubert Chołociński. „Dla mnie restauracja i hotel to żywy organizm, o który trzeba nieustannie dbać. Jego atmosferę i jakość budują ludzie, dlatego w swojej pracy mocno stawiam na relacje w zespole, a drzwi mojego biura są nieustannie otwarte.” – podkreśla.

 

Hubert Chołociński ukończył studia na Uniwersytecie Jagiellońskim w Krakowie na kierunku turystyka i geografia. Doświadczenie zdobywał głównie w gastronomii w Wielkiej Brytanii oraz Polsce. Pierwsze kroki stawiał w restauracji Nobu Berkeley. Następnie zdobywał szlify barmańskie w Mortons Members Club Mayfair w Londynie, gdzie awansował na Bar Managera. Jego ambicja szybko przeniosła go do Irlandii do sieci hoteli Choice Group, gdzie został asystentem Food&Beverage Managera. W 2014 r. powrócił do Polski i rozpoczął pracę w hotelu Czarny PotokResort Spa & Conference jako Food&Beverage Manager, wspomagając również inne działyoperacyjne.

 

Więcej informacji o Vienna House oraz zdjęcia w dużej rozdzielczości do pobrania w biurzeprasowym: https://www.viennahouse.com/pl/o-firmie/press/informacje-prasowe.html