Na początku br., w hotelu ibis Kraków Centrum zakończono modernizację mającą na celu wprowadzanie nowego, ciepłego designu powierzchni publicznych – Avanzi oraz wzmocnionej oferty gastronomicznej – ibis kitchen. Zgodnie ze światowymi standardami, marka realizuje swój projekt, który ma być punktem odniesienia dla segmentu hoteli ekonomicznych.

 

Marka ibis dynamicznie reaguje na zmieniające się oczekiwania swoich klientów i realizuje modernizacje, które zwiększają komfort wypoczynku jednocześnie nie podnosząc cen za nocleg. Nowoczesny design nie musi już być zarezerwowany wyłącznie dla hoteli ekskluzywnych i jak udowadnia ibis z powodzeniem może być domeną, także obiektów ekonomicznych.

Ibis Kraków Centrum, to kolejny obiekt w rodzinie hoteli ibis w Polsce, który przeszedł modernizację powierzchni publicznych. Wcześniej dla zapewnienia gościom wyjątkowego komfortu wymieniono wszystkie łóżka na specjalnie zaprojektowane Sweet Bed by ibis. Na atrakcyjność tego obiektu wpływa także niezwykła lokalizacja tuż nad Wisłą ze wspaniałym widokiem na Wawel i Bulwary Wiślane, skąd do Starego Rynku i Kazimierza spacer zajmuje zaledwie 10 minut. Do dyspozycji gości pozostaje 175 przestronnych, klimatyzowanych pokoi z dostępem do bezpłatnego Internetu poprzez WiFi. Na terenie hotelu znajduje się również strzeżony parking.

 

Avanzi – nowoczesność i styl

Podstawowym założeniem projektu Avanzi jest uczynienie hotelowych powierzchni ogólnodostępnych bardziej przytulnymi, nadanie im domowej atmosfery, co sprzyja spotkaniom, pracy i relaksowi. Dzięki architektonicznym zabiegom wykorzystującym jasną tonację, drewniane elementy, ciepłe akcenty kolorystyczne oraz grafiki na ścianach i sufitach, przestrzeń ta staje się nowoczesna i ma wyjątkowy klimat. Kolejnymi elementami wpływającymi na podniesienie komfortu gości są duże, wygodne sofy, fotele na biegunach oraz stoliki do gier planszowych.

 

Innowacyjna recepcja

Recepcja hotelowa to bardzo ważne miejsce, gdzie goście kierują swoje pierwsze kroki i nawiązują bezpośredni kontakt z pracownikami. Zgodnie z założeniami projektu Avanzi jest to otwarta przestrzeń płynnie łączącą się z lobby. Uwagę zwraca innowacyjne rozwiązanie polegające na wyświetlaniu na tylnych panelach tworzących ścianę recepcji, praktycznych informacji m. in. o pogodzie, kursie walut czy też ofertach specjalnych.

– Bardzo się cieszymy, że zmieniliśmy nasze oblicze i szczęśliwie zakończyliśmy modernizację wnętrz.
Z pewnością nasz nowy koncept Archange spodoba się odwiedzającym nas Gościom i nadal będą się czuli jak u siebie w domu. Gwarantujemy, że wyjątkowo dobra atmosfera pozostała ta sama! –
powiedziała Katarzyna Gudalewicz, Dyrektor hotelu ibis Kraków Centrum.

 

ibis kitchen – nowy koncept restauracji

W krakowskim hotelu gruntownej przemianie, zgodnie z nową koncepcją ibis kitchen, poddana została również restauracja. Projekt oparto na trzech filarach: nowoczesnym, ciepłym designie, świeżej i dynamicznej identyfikacji wizualnej oraz atrakcyjnej ofercie gastronomicznej. W restauracji wykorzystano połączenie bieli, czerni i czerwieni z drewnianymi akcentami i grafikami na ścianach. Ciepły klimat tego miejsca buduje również miękkie światło z nisko zawieszonych lamp.

 

Ibis Kraków Centrum jest czwartym hotelem w Polsce, w którym wprowadzono nowe koncepty marki.
W 2013 roku goście mogli przekonać się o innowacyjnych rozwiązaniach w trzech warszawskich obiektach: ibis Warszawa Stare Miasto, ibis Warszawa Centrum i ibis Warszawa Ostrobramska. Sieć planuje do końca roku poddać modernizacji kolejne hotele w kraju.