Qubus Hotel wprowadził do oferty menu śniadaniowego wysokiej jakości herbaty sypane Ronnefeldt. Dostępne są one w dwóch 4* obiektach w Krakowie i Legnicy.  Ekskluzywne mieszanki ziołowej, zielonej lub czarnej herbaty już zyskały uznanie i cieszą się dużym zainteresowaniem Gości hotelowych.

Sypane herbaty Ronnefeldt są starannie selekcjonowane od 1823 roku, dodatkowo wybitni specjaliści podróżują po całym świecie, aby wybrać najlepszej jakości drzewa herbaciane, charakteryzujące się bogatym aromatem. Wszystkie działania odbywają się w tradycyjny sposób, dzięki temu susz zachowuje wszystkie swoje szczególne cechy. Ponadto wyselekcjonowane liście herbaciane przechodzą, aż 5 etapów produkcji i z racji swoich właściwości wpisują się mocno w ideę produktów prozdrowotnych.
– Poświęciliśmy dużo czasu, aby starannie skomponować zestawy sypanych herbat Ronnefeldt dostępnych w naszym menu śniadaniowym. Dodatkowo produkty, które proponujemy są wysoko oceniane w testach konsumenckich. Jest to także ukłon w stronę Gości, którzy wybierając naszą sieć i śniadania, oczekują nowych produktów o oryginalnym smaku i aromacie – mówi Joanna Łuczyńska – Reczek Główny Specjalista ds. Restauracji w Qubus Hotel.
W ofercie menu śniadaniowego w dwóch hotelach sieci można, zatem znaleźć niespotykane, herbaciane kompozycje m.in. mieszankę owoców i orzeszków cola o mocnym porzeczkowym smaku, miodokrzew z owocami tropikalnymi tj. babaco, mango, marakują i ananasem, które prowokują swoim aromatem czy ekskluzywną mieszankę czarnej herbaty z kawałkami dzikiej wiśni z Japonii. Wszystkie herbaty składają się w z suszu owocowego. Co więcej Qubus Hotel codziennie serwuje swoim Gościom ponad 100 produktów na śniadanie. Goście mogą skosztować m.in. pełnoziarnistego, własnoręcznie wypiekanego pieczywa, przygotowanego według tradycyjnych receptur oraz wielu regionalnych produktów tj. wysokiej jakości łowickie konfitury czy mazurskie miody.