Od wiosny 2021 r. Lufthansa, SWISS i Austrian Airlines podczas rejsów
krótko i średniodystansowych zaproponują pasażerom klasy
ekonomicznej wybór posiłków oraz napojów.

W najbliższej przyszłości linie lotnicze Lufthansa, SWISS oraz Austrian
Airlines zaoferują pasażerom klasy ekonomicznej nowy wachlarz usług. Od
wiosny 2021 r. pasażerowie rejsów krótko i średniodystansowych będą mogli
kupić napoje oraz posiłki przygotowane z wysokiej jakości produktów.
Zarówno wybór posiłków, jak i ich przygotowanie oraz wygląd będą podlegać
wysokim standardom jakości. Nowe podejście linii lotniczych to wkład w
zrównoważony rozwój dzięki wykorzystaniu przyjaznych dla środowiska
produktów i opakowań oraz ograniczaniu marnowania jedzenia, co jest
efektem bardziej spersonalizowanej produkcji.

„Obecna oferta przekąsek w klasie ekonomicznej nie zawsze spełnia
oczekiwania naszych pasażerów”, wyjaśnia Christina Foerster, Członkini Rady
Wykonawczej Lufthansa Group, Customer, IT & Corporate Responsibility.
„Nowa oferta powstała na bazie opinii zebranych od naszych klientów.
Proponując zakup wysokiej jakości produktów z naszej oferty, zapewniamy
wybór tego, co pasażerowie chcą jeść i pić podczas podróży”.
Asortyment posiłków i napojów, z naciskiem na produkty świeże i przekąski,
będzie podawany w różnych formach na pokładach samolotów
poszczególnych linii lotniczych, uwzględniając także kuchnie regionalne. W
przyszłości podawane obecnie bezpłatne przekąski zostaną wycofane.
Nowa oferta będzie wprowadzana stopniowo od wiosny 2021 r. Najpierw
zaproponują ją linie Austrian Airlines, następnie Swiss oraz Lufthansa. Nowe
produkty zostaną zaprezentowane przez poszczególnych przewoźników w
nadchodzących miesiącach.