– Inspirujące miejsce dla biznesu

Zlokalizowany na warszawskiej starówce, w historycznym Pałacu Mokrowskich, Mamaison Hotel Le Regina Warsaw jest miejscem spotkań, organizacji przyjęć, eventów i wydarzeń kulturalnych.

To wyjątkowe miejsce na mapie Warszawy – oprócz prestiżowej lokalizacji, wyróżnia go także niepowtarzalna kuchnia jednego z najlepszych szefów kuchni w Polsce, profesjonalna obsługa, najwyższy standard oraz atrakcyjna przestrzeń biznesowa.

La Rotisserie to kameralna restauracja mieszcząca się w hotelu. Polecana przez dwa najbardziej wpływowe przewodniki kulinarne Michelin oraz Gault & Millau, zyskała uznanie również wśród rodzimych i zagranicznych gości biznesowych. Szef kuchni, Paweł Oszczyk już od ponad 10 lat dba
o doznania kulinarne swoich gości, odważnie łącząc smaki i zestawiając je w nietypowych połączeniach. Oprócz karty głównej menu, w restauracji funkcjonuje także niedawno wprowadzona koncepcja „Prosto z targu“ – zmieniające się każdego tygodnia propozycje lunchowe, bazujące na świeżych i sezonowych produktach, pochodzących od lokalnych dostawców. W ramach spotkań biznesowych, La Rotisserie proponuje indywidualnie dobrane menu bankietowe autorstwa Pawła Oszczyka, jak również odpowiednią selekcję win sygnowaną przez dwukrotnego Mistrza Polski Sommelierów – Andrzeja Strzelczyka.

Do dyspozycji gości pozostają klimatyczne sale konferencyjne o powierzchni 55 oraz 160 m.kw., wyposażone w niezbędny sprzęt multimedialny i techniczny oraz bezpłatny bezprzewodowy dostęp do internetu. Niewątpliwy atut hotelu stanowi możliwość organizacji kameralnych spotkań we wnętrzach hotelowych apartamentów, w tym również w Apartamencie Prezydenckim – najbardziej prestiżowym i luksusowym apartamencie, który gościł wybitne osobistości świata polityki, gwiazdy show biznesu, muzyki czy filmu. Atrakcyjną propozycją na niestandardowe spotkania stają się również przestronne pokoje DeLuxe – każdy wyposażony w prywatny taras ulokowany na dachu hotelu.

Udogodnienia dla biznesu uzupełnia urokliwe, zaciszne patio, idealne jako miejsce przerw lunchowych czy kawowych. W przypadku organizacji spotkań, przyjęć lub bankietów firmowych, odpowiednia aranżacja tej przestrzeni pozwala na ugoszczenie do 80 osób.
 – Wciąż wprowadzamy nowe rozwiązania i kreujemy nasze propozycje, dostosowując je do rosnących potrzeb klientów biznesowych. Niezależnie od skali spotkania, nasi goście doceniają w szczególności wyjątkową kuchnię Pawła Oszczyka, ciekawe wykorzystanie wnętrz zabytkowego pałacyku, w którym mieści się nasz hotel oraz nieszablonowe podejście do każdego projektu. Aktualnie do oferty spotkań wprowadziliśmy elementy pozwolające uzyskać harmonię pomiędzy obowiązkami dnia biznesowego
a dobrym samopoczuciem. Spotkania rozpoczynamy orzeźwiającymi koktajlami warzywno-owocowymi, energię uzupełniamy selekcją orzechów oraz muffinami czekoladowymi, stres niwelujemy suszonymi daktylami i odprężamy, oferując masaż karku czy dłoni – mówi Tomasz Schweda, Dyrektor Sprzedaży i Marketingu hoteli sieci Mamaison Hotels & Residences w Warszawie.

Butikowy 5-gwiazdkowy Mamaison Hotel Le Regina Warsaw to jeden z unikalnych hoteli klasy upscale deluxe na mapie Warszawy. Hotel znajduje się w sercu warszawskiej Starówki, w historycznym Pałacu Mokrowskich. Od wielu lat jest doceniany przez swoich gości – to m.in. trzykrotny laureat prestiżowej nagrody TRAVELLERS‘ CHOICE serwisu Trip Advisor (2012, 2013 i 2015 r.). Mamaison Hotel Le Regina Warsaw został także bardzo wysoko oceniony przez użytkowników serwisu Booking.com, za co otrzymał NAGRODĘ DOSKONAŁOŚCI 2014.

O wyjątkowości obiektu świadczą również nominacje do prestiżowych tytułów: HOTEL ROKU 2015, TOP HOTEL 2015 oraz BEST HOTEL AWARD 2015. W hotelu mieści się kameralna restauracja La Rotisserie, rekomendowana przez najbardziej prestiżowe i wpływowe na świecie przewodniki kulinarne Michelin oraz Gault & Millau.

Kameralna restauracja La Rotisserie mieści się w butikowym 5-gwiazdkowym Mamaison Hotel Le Regina Warsaw położonym na warszawskiej Starówce i rekomendowana jest przez oba najbardziej prestiżowe i wpływowe na świecie przewodniki kulinarne Michelin oraz Gault & Millau. Szef Paweł Oszczyk przygotowuje autorskie specjały kuchni europejskiej w formie eleganckiego menu degustacyjnego. Zaprasza codziennie na doskonałe śniadania, lunche i kolacje degustacyjne z winami wybranymi przez hotelowego sommeliera, Andrzeja Strzelczyka, Mistrza Polski w latach 2012 i 2013. W każdą niedziele poleca pięciodaniowy Linner. Latem restauracja powiększa się o patio – idealne miejsce zarówno na spotkania biznesowe, jak i przyjęcia rodzinne.