Zapraszamy
na uroczyste otwarcie
II edycji FESTIWALU CHLEBÓW ŚWIATA
z udziałem Wicepremiera Janusza Piechocińskiego,
TERMIN: 13. marca br. o godz. 14.15
MIEJSCE: gmach Zespołu Szkół im. Wł. Grabskiego
ul. Ratuszowa 13, Warszawa

Metro: Dworzec Wileński
DOJAZD z Placu Bankowego:
    tramwaje: 18, 20, 23, 26,
    autobusy:160, 190, 226,460,512,527,718,738
FESTIWAL CHLEBÓW ŚWIATA
TERMIN:
13- 15 marca 2015 r.
Godziny otwarcia:    
           piątek, 13 marca: 10.00 do 18.00
W tym dniu szczególnie zapraszamy szkoły oraz dziennikarzy.
Dla dzieci i młodzieży przygotowaliśmy  prelekcje / pokazy związane z piekarnictwem.
            sobota,    14 marca: 10.00 do 18.00
            niedziela, 15 marca: 10.00 do 16.00.
Rezerwacje prosimy przesyłać drogą elektroniczną e-mail: biura@festiwale.co.
Informacja telefoniczna:    tel. 22 297 57 80 lub 22 29 76 626

NOWOCIĄ  FESTIWALU CHLEBÓW ŚWIATA sąLABORATORIA PIEKARNICZE, które będą realizowane w  salach lekcyjnych.
Odwiedzając te „laboratoria piekarnicze” można będzie poznać historię starodawnych mąk, sposób przygotowania pieczywa przez Rzymian i Palestyńczyków, abilność piekarzy z Armenii, Chin, Libanu, Indonezji, Syrii,  i innych atrakcji.
Nie zabraknie też wypieku starodawnego razowego pieczywa z PIEKARNI DOMOWEJ
oraz ekspertów z Muzeum Rolnictwa w Ciechanowcu a także Muzeum Piekarnictwa Mariana Pozorka.
W salach lekcyjnych zamienionych na LABORATORIA PIEKARNICZE, będzie można poznać sposoby przygotowania: lawasz, pity, rogali świętomarcińskich z Poznania, bio pieczywa,  ziaren i starodawnych mąk, chlebów z Armenii,  Australii i Oceanii, Chin, Bułgarii, Francji, Indonezji, Palestyny, Serbii, Włoch i innych stron świata.
Jarmark Chlebów Świata
Produkty Jarmarku Chlebów Świata i dodatków:
chleb litewski, sękacz, cebularz, pieczywa bezglutenowe, chleb życia, chleb bez mąki, mrowisko,  ciasta, sery krowie, kozie, owcze, sery dojrzewające, miody, pierzga, pyłek kwiatowy, przyprawy, zioła, bakalie, ekologiczne wędliny, powidła z buraków cukrowych z Mazowsza.

ZAPRASZAMY