Ruszyły eliminacje do VIII edycji ogólnopolskiego konkursu kulinarnego Wine & Food Noble Night. Uroczysty finał odbędzie się 19 września 2015 na warszawskim Służewcu.

Do 3 kwietnia organizatorzy czekają na zgłoszenia restauratorów, spośród których wybierana jest pula najciekawszych. Te weryfikowane są ostatecznie przez tzw. tajemniczych klientów (znaczenie ma nie tylko menu, ale także wnętrze i ogólna atmosfera miejsca). Końcowa lista 12 najlepszych restauracji prezentuje „creme de la creme” swojego menu podczas jesiennej gali finałowej. Do tej pory każda z restauracji przygotowywała na żywo po trzy potrawy konkursowe: przystawkę, danie główne i deser. W tym roku organizatorzy zdecydowali się odświeżyć formułę: szefowie kuchni będą mieli za zadanie przyrządzenie dwóch potraw: przystawki i dania głównego. Bazą jednego z nich będzie polska wołowina od „Sokołowa” SA. Desery natomiast podane zostaną poza konkursem przez czterech mistrzów kulinarnych i nie będą podlegały ocenie ani publiczności, ani jury profesjonalnego. Słodkie zwieńczenie kolacji to aż 2200 porcji do skosztowania przez zgromadzoną publiczność.
Reszta założeń konkursowych pozostanie w tradycyjnej konwencji Wine & Food Noble Night. Przypomnijmy: grono około tysiąca gości zaproszonych przez Noble Bank i Noble Concierge głosuje na najsmaczniejsze propozycje dań zaprezentowanych przez zespoły kulinarne. Dodatkowe wyróżnienie przyznawane jest przez grono profesjonalistów branży gastronomicznej: przede wszystkim szefów kuchni innych cenionych restauracji. Elegancka kolacja, której towarzyszy bogaty program muzyczny i artystyczny, odbędzie się w otoczeniu zieleni służewskiego toru wyścigów konnych, w monumentalnym namiocie. Konstrukcja o powierzchni 5000 metrów kwadratowych stworzy rekordowych rozmiarów salę restauracyjną. Niepowtarzalną, bo co roku utrzymaną w innej, bajecznej oprawie.

Więcej informacji: www.noblenight.pl
Kontakt dla restauracji: malgorzata.kwiecinska@nobleconcierge.pl, tel. 695 995 846